Crkveno odlikovanje za Nemanju Matića u rodnom Vrelu

Foto: SPC
69

„Lepotica tamnavske ravnice“ crkva Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Vrelu proslavila je 6. septembra 2019. godine 170 godina trajanja.

Proslavljenog srpskog fudbalera i velikog dobrotvora Nemanju Matića, rodom iz Vrela, vladika Milutin je odlikovao ordenom Svetog vladike Nikolaja.

Vladika Milutin je dodelio orden Svetog vladike Nikolaja proslavljenom srpskom fudbaleru i prvotimcu Mančester junajteda Nemanji Matiću, koji je rođen i odrastao u Vrelu, iz koga srcem nikada nije otišao i za koga je hram Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja najlepša građevina na svetu, kako s ponosom ističe.

Pomogao je obnovu hrama, škole i svega i sve u zavičaju, kao i kojekude gde je pomoći trebalo. Među znalcima fudbalske igre važi za jednog od najboljih na svetu, a za dobrotu duše Nemanje Matića, složiće se svi, teško da ima reči kojima bi se opisati mogla. Usled klupskih obaveza, Nemanja Matić nije bio u mogućnosti da bude u svom zavičaju tako da je visoko crkveno priznanje primio njegov otac Dragan.

Црквено признање фудбалеру Немањи Матићу
Foto: SPC

Čestitajući jubilej vernom narodu Vrela, vladika Milutin je podsetio na značaj svetinje u životu naroda: -Uvek imajmo na umu poruku majke Jevrosime „Bež’u crkvu, Kraljeviću Marko“, poruku koja nas upućuje na večno utočište, mesto susretanja sa Bogom i bližnjima, u kome se moli i raduje.

-Na zemlji nema ničeg lepšeg ni tajanstvenijeg od Crkve. Sva mudrost je u Crkvi, u kojoj živi Duh Sveti i izliva blagodat i čuva istine vere. Crkva je telo Hristovo i On će vaskrsnuti u poslednji dan svakog ko u njoj živi. Prepodobni Otac Justin sa suzama je govorio o stradanju Gospoda Hrista i opominjao narod da mu ne sme od Boga ništa biti važnije, jer sve što imamo dar nam je od Njega, rekao je vladika Milutin.

Izvor SPC
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More