Srbija će prvi put imati predstavnika na ovom Svetskom prvenstvu, evo ko će nas predstavljati

printscreen rts.rs
91

Srbija i naše ronjenje prvi put u istoriji imaće predstavnika na Svetskom šampionatu u podvodnoj fotografiji. Vladimir Mladenović, višestruki pobednik na državnim, regionalnim i internacionalnim takmičenjima, predstavljaće Srbiju na Svetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji koje će biti održano od 17. do 21. septembra na Tenerifima, piše rts.rs.

Na Svetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji učestvovaće više od 60 takmičara iz 40 zemalja, a našu zemlju će prvi put predstavljati Vladimir Mladenović.

Vladimir Mladenović se ronjenjem na dah bavi od 16.godine, a profesionalno podvodnom fotografijom počinje da se bavi od 2014. god. U poslednjih 5 godina ronio je na najatraktivnijim ronilačkim lokacijama na svetu od Kajmanskim ostrvima, Boneire ostrvu, Egiptu, Izraelu, Turskoj, Španiji i Grčkoj, do Hrvatske i Crne Gore.

Do sada se, pored nacionalnih takmičenja koje se odžavaju svake godine u Srbiji i gde je osvajao uvek visoka mesta, takmičio i na internacionalnim prvenstvima u Turskoj, Hrvatskoj i na Kajmanskim ostrvima. Vladimirove fotografije su objavljivane u mnogim renomiranim svetskim časopisima kao što su Nacionalna Geografija, EZDive, Scuba Diver, Scuba Life i mnogi drugi.

“Postoje jasno zapisana pravila od strane svetske federacije šta se fotografiše, kako se roni i možete biti diskvalifikovani ako prekršite pravila. Ljudi fotografiju inače razumeju kao umetnost, Podvodna fotografija je tehnička disciplina, koja obuhvata fotografiju i ronjenje u jednom. Mora su neistraženi prostori, ima toliko toga za fotografisanje, i to je lepota podvodne fotografije. Čak i ako ronite na istoj lokaciji, svaki put možete da nađete drugi element za fotografisanje”, kaže Vladimir, čija je oprema teška 12 kilograma.

Podvodna fotografija spada u sportsku disciplinu u okviru ronilačkih takmičarskih disciplina kao što su Statička i dinamička apnea, Podvodni hokej, Plivanje sa perajima, Orijentaciono ronjenje i mnoge druge ronilačke discipline i veštine pod vodom.

Takmičenja u podvodnoj fotografiji se odvijaju po posebnim pravilima i u unapred određenim vremenskim intervalima, a uslovi moraju biti isti za sve takmičare.

Svetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji održava se od 17. do 21. septembra na Tenerifima.

Izvor rts.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More