Srbija: Sneg izazvao kolone na graničnim prelazima

Foto/Printscreen/You Tube
415

BEOGRAD – Sneg koji pada širom naše zemlje utiče na otežano odvijanje saobraćaja, kolovozi su mokri, a meteorolozi prognoziraju formiranje snežnog pokrivača u nižim predelima do 5 cm, dok se u planinskim očekuje od 10-15 cm.

Trenutno se saobraćaj odvija umerenim intenzitetom i za sada nema vanrednih zastoja i prekida, navodi se u saopštenju Auto-moto saveza Srbije.

Zbog nižih temperatura ovog popodneva postiji opasnost od poledice na mostovima, preko planinskih prevoja kao i na svim deonicama puteva gde je kolovoz vlažan.

Ovakve vremenske prilike vrlo često dovode do usporene vožnje, ali i zahtevaju od vozača oprezniju vožnju , kao i obaveznu upotrebu zimske opreme, upozoravaju iz AMS S.

Iz Puteva Srbije informacija da na naplatnim stanicama nema zadržavanja, a iz Uprave granične policije da se na putničkim terminalima na graničnim prelazima čeka najduže pola sata.

Na teretnim terminalima zadržavanja su duža, pa se na Batrovcima čeka oko 240 minuta, na Kelebiji oko 180, na Horgošu 300, a na prelazu Šid čak 420 minuta.

Na prelazu Rača čeka se najduže sat vremena.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More