Vladika Teodosije i direktor Uprave za vere u višednevnoj poseti Ruskoj pravoslavnoj crkvi

FOTO: Printscreen/ Youtube/Televizija Hram
70

Vladika raško-prizrenski Teodosije i direktor Uprave za vere Republike Srbije Mileta Radojević započeli su višednevnu posetu Ruskoj pravoslavnoj crkvi, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Uoči današnjeg praznika prenosa moštiju Svetog Aleksandra Nevskog, mitropolit sankt-peterburški i ladožški Varsonufije predvodio je u sredu bdenijem u Sveto-Trojickom hramu Aleksandro-Nevske lavre, a sasluživao je i episkop raško-prizrenski Teodosije, prenela je televizija “Hram”.

Na bogosluženju je bio i ostatak srpske delegacije: prorektor Prizrenske Bogoslovije jeromonah Isidor (Jagodić), direktor Uprave za vere Radojević i izvršni direktor za finansije kompanije Telekom Srbija Milenko Dželetović.

Direktor Uprave za vere Republike Srbije je u ime srpske delegacije predao na poklon Aleksandro-Nevskoj lavri kopiju Presvete Bogorodice Pećke. Originalna ikona nalazi se u manastiru Pećka patrijaršija na Kosovu i Metohiji.

“Patrijarh Srpski Irinej blagoslovio je da se uradi kopija čudotvorne ikone Bogorodice Pećke i ona je sada ovde kao dar srpskog naroda Aleksandro-Nevskoj lavri i ovom gradu. Neka ona do veka svedoči o bratskoj ljubavi u Hristu srpskog i ruskog naroda”, rekao je Mileta Radojević.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More