Glumci čuvenog moskovskog teatra “Ermitraž” gosti Beograda

Pixabay
54

Čuveni moskovski teatar “Ermitaž” gost je Omladinskog pozorišta “Dadov” i Beograda od 11. do 14. septembra.

Trideset glumaca predstaviće se beogradskoj publici 13. septembra u 20 časova u “Dadovu” predstavom “Van zakona”, saopštio je Beoinfo.

Direktor “Dadova” Vladimir Mijović kaže da je poseta uzvratna i da se realizuje na osnovu ugovora o saradnji iz oblasti kulture između Omladinskog pozorišta “Dadov” i Državne budžetske ustanove kulture Grada Moskve teatra “Ermitaž”.

“”Dadov” je već imao uspešnu posetu Moskvi, gde je odigrana predstava ”Romeo i Julija”, a ”Ermitaž” sada uzvraća posetu. Delegacija Grada Beograda i našeg pozorišta boravila je u Moskvi maja ove godine, čime je počela saradnja za koju očekujemo da će biti višegodišnja”, rekao je Mijović.

Navodi da je važno da kontakti između institucija kulture budu učestali i da umetnici razmenjuju iskustva, a istovremeno da se širi duh dvaju naroda i pospešuje jedinstvo Rusa i Srba.

“Umetnost povezuje mnogo jače nego bilo koja sfera ljudskog delovanja zbog svoje univerzalnosti”, rekao je Mijović, a prenosi Beoinfo.

On je pozvao beogradsku publiku da pogleda komad “Van zakona” Lava Lunca, u kojem će se predstaviti mlada generacija savremenih glumaca i reditelja, diplomaca i učenika radionice narodnog umetnika Rusije Mihaila Levitana.

“Zagonetan grad Sjudad, blagorodan razbojnik, intrige i ljubav, narodni ustanak i njegove stravične posledice. Gde je granica između zakona koji su smislili ljudi samo zato da bi učvrstili svoju vlast i zakona prirode, zakona morala i savesti”, pitanje je koje postavlja taj komad.

Prvi objavljeni komad mladog autora prihvaćen je 1923. da se režira u znamenitom Aleksandrijskom pozorištu i odmah je zabranjen, zbog čega možda može da se govori o njegovoj aktuelnosti i danas. Tokom posete Beogradu, gosti iz Moskve posetiće Narodni muzej i Muzej Nikole Tesle, a planiran je i obilazak Beograda turističkim autobusom.

Izvor Tanjug

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More