Danska kompanija “Grundfos” otvorila novi pogon u Inđiji, prvo postrojenje te vrste van skandinavskih zemalja

Foto/Printscreen/You Tube
130

Ministar privrede Goran Knežević otvorio je u Inđiji novo postrojenje za preradu otpadnih voda “BioBuster” (BioBooster) kompanije “Grundfos”, koje je prvo ovakvo postrojenje van skandinavskih zemalja, saopštilo je Ministarstvo privrede, prenosi RTS.

Goran Knežević navodi da je novo postrojenje za preradu otpadnih voda, od izuzetne važnosti za očuvanje životne sredine, da će moći da ga koriste i druge kompanije u industrijskoj zoni u Inđiji, što će uticati na razvoj svesti svih o važnosti čuvanja i zaštite životne sredine.

“Novo postrojenje, vredno više od dva miliona evra, doprineće zaštiti životne sredine i verujemo da će pored ove investicije, Grundfos nastaviti sa razvojem i otvaranjem novih radnih mesta”, rekao je Knežević.

Dodaje da kompanija “Grundfos” uspešno posluje u Srbiji deset godina.

“Činjenica da kompanija deset godina uspešno posluje, govori koliko je Srbija dobro mesto za ulaganje”, rekao je ministar Knežević i dodao da očekuje da će iznos ukupnih stranih investicija u ovoj godini premašiti četiri milijarde evra.

Direktor “Grundfos” Srbija Veljko Todorović rekao je da će ta investicija omogućiti još efikasniju proizvodnju uz umanjenu potrošnju vode, uz još bolju brigu za životnu sredinu.

Ambasador Danske u Srbiji Anders Kristian Hougard podsetio je da “Grundfos” u Inđiji zapošljava 750 ljudi i istakao da da su danske investicije u Srbiji orijentisane na izvoz.

“Pokazali ste kako imate dobre uslove za rad i kroz vaše održivo poslovanje postavili visoke standarde. Pomogli ste i Danskoj da održi imidž zemlje kojoj joj jedan od najvećih prioriteta očuvanje životne sredine i održivi razvoj”, rekao je Hougard, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da u Inđiji, pored Grundfosa, posluje puno stranih kompanija, koje se kontinuirano šire i najavio dolazak još stranih kompanija u Inđiju.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More