Đurić: Poligraf pokazao – Radoičić nije kriv za ubistvo Olivera Ivanovića

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOL
374

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je danas da je poligrafsko ispitivanje pokazalo da Milan Radoičić nije kriv za ubistvo, niti organizaciju ubistva Olivera Ivanovića i da su time pali u vodu planovi Prištine da se za to optuži Beograd i srpska strana.

Na pitanje novinara da li je time završena istraga i ako jeste, a imajući u vidu da poligraf nije valjan dokaz na sudu, čemu onda služi pravosuđe, Ðurić je na vanrednoj konferenciji za novinare podsetio da je srpska policijska istraga pokrenuta i vodi se zato što Priština i međunarodni organi nisu do sada dali prave odgovore.

„Srpskoj policiji je pošlo za rukom da Radoičić da iskaz i to najboljim stručnjacima koje Srbija ima. Prošao je poligraf i utvrđeno je da on nije počinilac niti organizator tog zločina. Ta činjenica je iznervirala mnoge koji su priželjkivali da krivca doveka traže na srpskoj strani“, rekao je Ðurić.

Da je pre nekoliko dana likvidiran, Radoičić bi doveka bio okrivljen za to ubistvo, dodao je Ðurić.

„Time se raspao plan Prištine i nekih sa strane i dela domaćih tela koji su želeli da na tome grade podelu Srba i stigmatizuju Srbe na severu i uklone neke od ključnih figura koje su sposobne da se suprotstave namerama Prištine“, rekao je on.

Na insistiranje novinara da odgovori da li je time istraga protiv Radoičića završena i konstataciju da poligraf nije prihvatljiv dokaz na sudu, Ðurić kaže da „poligraf nije sudski dokaz, ali da nedvosmisleno govori da li je neko kriv“.

„Radoičić je prošao poligraf, dakle on nije kriv“, naglasio je Ðurić.

On je upitao i zašto prištinsko i međunarodno pravosuđe na KiM nema odgovor na pitanje ko je ubio Ivanovića 11 meseci, a neki Srbi se nerviraju.

„Jer, namera je bila da se Beograd optuži i srpska strana oslabi u predvečerje ovih eskalacija. Nedvosmisleno je utvrđeno – onaj koji je stigmatizovan skoro godinu dana nije kriv. I šta ćemo sad? Šta ćemo sa tim lažima da iza toga stoji Beograd, srpska strana, provlačenjem Vučića kroz blato? Da li će se neko izviniti?“, rekao je on.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More