Upozorenje Vučića na sastanku sa šefom Delegacije EU

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL
361

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas na sastanku sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem, na posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu i istovremeno naglasio da će Srbija nastaviti da ispunjava evropsku agendu.

On je izrazio očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu naveli da povuku jednostrane poteze kojim dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu i rizikuju eskalaciju sukoba.

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu ka EU.

Ambasador Fabrici je podsetio na stav visoke predstavnice EU o povećanju taksi, koje predstavljaju kršenje CEFTA sporazuma i protivne su duhu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i potrebi da se one što pre povuku.

On je istakao potrebu da se nastavi rad na održavanju mira i stabilnosti u regionu, i na putu pridruživanja Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

On je takođe naglasio da probleme treba rešavati na miran i racionalan način, kroz dijalog koji je Evropska unija posvećena da olakša.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More