Nemački general priželjkuje zadatak kao iznad SRJ 1999. godine

Nemačka zastava, Foto/Pixabay
245

BEOGRAD – Priželjkujem avijaciju koja bi ponovno dobila politicki zadatak kako bi pokazala šta može, slicno kao 1999. godine.

Ovu šokantnu izjavu dao je nemacki general u penziji Johen Bot, koji je komandovao nemačkim snagama koje su učestvovale u NATO bombardovanju SR Jugoslavije. On je u nedeljnom broju nemačkog “Bilda” kritikovao kancelarku Angelu Merkel i vojsku, rekavši da je poslednjim reformama dovedena u stanje nepripravnosti.

Bot je rekao da je u toj NATO akciji, kojim slučajem, vodio vojsku, kao što kancelarka Merkel vodi državu, nijedan vojnik ga ne bi sledio.

Za vojsku kaže da je reformom iz 2010. dovedena u stanje nepripravnosti i da Nemačka danas ne bi mogla da se odbrani od, na primer, Rusije, bez pomoći SAD.

“Ja bih danas s vojnicima Bundesvera i našim avionima ”tornado” odmah ponovo krenuo u sličnu akciju”, rekao je Bot, te dodao da Budesveru danas i ne ide najbolje.

Penzionisani oficir izrazio je žaljenje što Nemacka više ne pokazuje spremnost da preuzme odgovornost kao krajem devedesetih.

“Saveznoj vladi danas nedostaje volje za to da se naši ”tornado” avioni ponovo upotrebe kao nosači bombi. Priželjkujem avijaciju koja bi ponovo dobila politički zadatak kako bi pokazala šta može, slicno kao 1999″, zaključio je Bot.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More