Uhapšen zbog sumnje da je vrbovao muškarce iz Aleksinca da prodaju heroin u Švajcarskoj

119

Muškarac je uhapšen u okolini Aleksinca zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je u Švajcarskoj, na teritoriji Sent Galena, prodavala heroin.

Uhapšena su i dva pripadnika njegove grupe.

Sumnja se da je uhapšeni I. S vrbovao četiri osobe iz okoline Aleksinca da odlaze u Švajcarsku i prodaju heroin u Sent Galenu.

Policija je, osim I. S. (1982), u okolini Aleksinca uhapsila dvojicu pripadnika organizovane kriminalne grupe V. A. (1991) i L. R. (1987).

Sumnja se da su po instrukcijama I. S., u Sent Galenu skladištili, pakovali i prodavali heroin, prenosi RTS.

Policija je pretresom stana V. A. zaplenila oko 425 grama marihuane, vagicu sa tragovima opojnih droga i novac za koji se sumnja da je stecen prodajom narkotika.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivicno delo neovlašcena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjicenima I. S., V. A. i L. R. je odredeno zadržavanje do 48 casova.

Oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu i određen im je pritvor od 30 dana.

U martu 2017. godine u Sent Galenu su uhapšeni D. Đ. (1991) i F. P. (1985), kod kojih je tada pronadeno 1,6 kilograma heroina, 970 grama paracetamola i dve vagice sa tragovima opojnih droga.

Oni su pravosnažno osuđeni u Švajcarskoj.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More