Svi zaposleni istovremeno dali otkaz, vlasnik restorana morao da zatvori objekat

Foto/Unsplash/Jason Leung
166

Njujorški restoran “Šop” bio je prisiljen da zatvori svoja vrata nakon što su svi radnici dali otkaz u isto vreme zbog niza dugotrajnih sporova sa vlasnikom.

Naime, svi zaposleni, tačnije njih 26, u restoranu u gradu Troj, u američkoj saveznoj državi Njujork, vlasniku Kevinu Blodžetu uručili su otkazna pisma.

Kako prenosi njujorški “Tajms junion”, zaposleni su bivšem šefu kredom na tabli napisali poruku koja glasi “Budi bolji”, prenosi Poslovni dnevnik.

Spor je nastao zbog nekoliko nerešenih pitanja, a pre svega problema sa platama. Početkom septembra je firma za obradu plata Maj pejrol HR iznenada ugašena, pa je banka sa kojom je sarađivala automatski povukla isplate koje su radnicima već bile na računu.

Kako piše “Tajms junion”, vlasnik objekta se nije pojavio u restoranu, niti je razgovarao sa osobljem o ovom problemu, već je, navodno, poslao poruku menadžeru restorana u kojoj savetuje radnike da se obrate banci.

Moto restorana je bio “Radite naporno i ostanite skromni”, iako radnici kažu da se šef retko pojavljivao u restoranu, iako živi u stanu odmah iznad objekta.

Situacija se pogoršala u avgustu kada je nekoliko zaposlenih otkrilo da su im plate smanjene, nakon toga su krenuli u potragu za novim poslovima, a kako se čini, poslednji spor u vezi plata je bila kap koja je prelila čašu.

Izvor Poslovni dnevnik
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More