Grad Beč daje podsticaj firmama da zapošljavaju osobe starije od 50 godina

Foto/Pixabay
244

Grad Beč je spreman da u projekat „Joboffensive 50plus“ investira 12,1 milion evra kao poticaj firmama da zaposle lica preko 50 godina starosti. „Joboffensive 50plus“ odvijaće se u periodu od septembra 2019. do decembra 2020. godine, piše Dijaspora.tv.

Mogućnost da dobiju ovu finansijsku pomoć imaju sve firme u Beču koje zaposle Bečlijke ili Bečlije starije preko 50 godina koji su duže od tri meseca prijavljeni na birou za nezaposlene – AMS u Beču kao nezaposleni koji primaju egzistencijalni minimum (Mindestsicherung). U slučaju zapošljavanja ovih osoba, firme u Beču dobijaju podsticaj u visini od 66,7% troškova za plate i doprinose.

Firma koja želi da zaposli takve osobe treba to da prijavi bečkom Fondu za podršku radnicima, WAFF, i to popunjavanjem odgovarajućeg online formulara.

Prijavu dalje preuzima AMS, koji proverava da li radno mesto odgovara kriterijumima, a firma se redovno obaveštava o oblicima i visini subvencije. U jednoj firmi može biti subvencionirano i više radnih mesta. Radna mesta ne mogu biti sezonska ili na kraće radno vreme.

Više informacija na zvaničnoj stranici Fond za podršku radnicima – WAFF.

Dodatne informacije za „Joboffensive 50plus“ možete dobiti putem broja telefona 01 21748 – 700, piše Dijaspora.tv.

Izvor Dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More