Novi “Ajfon” će imati komponente od recikliranih elemenata metala retke zemlje

Foto/Wikipedia
155

Novi Eplov “ajfon” koristiće reciklirane elemente metala retke zemlje u izradi jedne od svojih ključnih komponenti, saopšteno je danas iz kompanije Epl.

Reciklirani metali retke zemlje biće korišćeni kod funkcije “taptic engine” koja simulira fizički taster, prenosi agencija Rojters.

Metali retke zemlje, grupa od 17 specijalizovanih minerala, nedavno su se našli u samom središtu trgovinskih tenzija između Sjedinjenih Država i Kine. Ovi elementi koriste se u izradi oružja, potrošacke elektronike i drugih proizvoda.

Kina je dominantna sila u preradi ovih sirovina, a nedavno je nagovestila da bi mogla da ograniči prodaju metala retke zemlje Vašingtonu, baš kao što je to učinila i Japanu nakon diplomatskog spora 2010. godine.

Međutim, potpredsednica Eplovog odeljenja za životnu sredinu i društvene inicijative Lisa DŽekson je poručila da Eplova upotreba recikliranih metala retke zemlje “nije povezana” sa trgovinskim tenzijama.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More