Nele Karajlić o svojoj knjizi “Solunska 28”: “Ovo je priča o jednom jutru… koje je promenilo sve…”

Youtube printscren
283

Dr Nele Karajlić objavio je drugi tom buduće trilogije “Solunska 28- o prijateljstvu i izdaji” što će obradovati sve brojnije čitaoce koji su od njegove prve knjige pisane u Beogradu-autobiografije “Fajront u Sarajevu”, postali verni čitaoci.

Njegova prva knjiga nove trilogije”Solunska 28 – o novcu i strastima” osvojila je nagradu ” Moma Kapor” pa se od drugo dela očekuje da privuče pažnju čitalaca koji su uživali u prvom delu, ali pisac tvrdi da se može čitati i kao sasvim zasebana priča, ovoga puta je samo reč o istoj kući ba Dorćolu.

“Nastavak monumentalne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta još jednom potvrđuje da je naša književnost u Dr Karajliću dobila jedan nov, drugačiji i hrabar glas kojim ovaj svestrani umetnik ume i ima mnogo toga važnog da nam kaže” istakla je predstavnica ” Lagune”za odnose sa javnošću Tanja Vučković.

Po rečima autora dugi tom pripoveda o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu i da je glavna ličnost jedna žena koju je sudbina kaznila ostavivši je u životu, a ona pobedila ljubavlju.

“Ovo je priča o jednome jutru… koje je promenilo sve…., priča o jednom gradu, ranjenom, osakaćenom i poniženom gradu, koji se podiže iz pepela, verom u sebe” kazao je Karajlić i doda da je to i “priča o jednome muškarcu, prevarenom, izdanom, ostavljenom od prijatelja, slepom od želje za osvetom, muškarcu koji spasava dušu… praštanjem”

U romanu je Karajlić prvi put progovorio “o jednoj ljubavi, zabranjenoj, neizrecivoj i otrovnoj ljubavi, što se na kraju, kao i svaka ljubav, pretvori u plamen” .

“Ovo je priča o jednoj golgoti posle koje, kao i posle svake golgote, dođe vaskrsenje, ali je priča o muzici, o njenoj tajanstvenoj moći, o tome kako slepima daje vid, onima u raju spokoj, a onima u paklu utehu” poručioi je pisac svojim vernim čitaocima..

“Prvo druženje sa Neletom uz promociju knjige u Beogradu zakazano je za utorak 1. oktobar od 18 sati u Velikoj sali SKC-a.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More