Niš u “Njujork tajmsu” – šta će biti na mestu bivše vojne baze? (FOTO)

Foto/Printscreen/You Tube
468

NJUJORK – „Njujork tajms“ pisao je u današnjem štampanom izdanju o projektu „Novi Niš“, koji provodi američka kompanija „Clean Earth Capital“.

Tajms navodi da se projekat gradi na površini bivše vojne baze „Bubanjski heroji“, koja potiče još iz vremena Otomanskog carstva.

Direktor kompanije „Clean Earth Capital“ Filip Bej rekao je da je baza „Bubanski heroji“ prva vojna baza koja je u Srbiji prodata na javnoj aukciji.

Srbija do Tokija, Niš do The New York Times-a

Gepostet von Južne vesti am Mittwoch, 28. November 2018

„Njujork tajms“ navodi da je kompanija u projekat do sada uložila oko 8,5 miliona evra, a da iduće godine planira ulaganje od još 10 miliona evra.

Međutim, kako podseća list, kompanija će morati da nađe još sredstava, jer se očekuje da će za projekat biti potrebno oko 140 do 180 miliona evra.
Planirani rok za izgradnju je 2024. godina, a na oko 14 hektara bi trebalo da niknu tehnički fakultet, bolnica i regionalni umetnički centar.

Kompanija je takođe postigla dogovor sa vlastima Niša da izgradi oko 24.000 kvadratnih metara stambenog prostora, koji će pripasti vojsci.

Bej, kako navodi „Njujork tajms“, nije jedini preduzetnik koji vidi prednosti Niša, te je samo jedan od mnogih investitora koji su u grad uložili oko 220 miliona evra u prethodnih šest godina.

Bej takođe veruje da bi Niš mogao da bude novi „urbani centar“ Srbije, zbog svoje strateške lokacije.

Nada se, kako kaže, da bi „Novi Niš“ mogao da pokrene i druge razvojne projekte na području.

Projekat je i dalje u ranim fazama razvoja i rušenje 28 od 32 vojne zgrade na površini baze trajalo je nekoliko meseci.

Pogledajte najnovije slike iz vazduha ?️??‍♂️Novi Nis, Vaša nova adresa dobrog stanovanja! ?️Take a look at the newest aerial photos?️??‍♂️Novi Nis, your new address of fine living!

Gepostet von NOVI NIS Project am Mittwoch, 21. November 2018

Izvor Tanjug Infobrif.rs Facebook
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More