Uvedena avio-linija od Sarajeva do Londona

Foto: PixaBay
117

Avio-kompanija “FlyBosnia” povezala je Sarajevo sa Londonom, što je prva vazdušna linija između glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva posle 12 godina.

Prvi avion na ovoj ruti – Erbas A319 nove generacije, poleteo je sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u četvrtak ujutro u 7:00 časova i nakon ceremonije koja je upriličena po sletanju na londonski aerodrom Luton vratio se u Sarajevo u 14:10 sati, prenosi portal Indikator.ba.

“FlyBosnia” je na ovom promotivnom letu organizovala dolazak oko stotinu predstavnika medija, turističkog sektora i srodnih grana iz Velike Britanije i oni će u BiH boraviti narednih nekoliko dana kako bi se upoznali sa prirodnim bogatstvom, sportskim sadržajima, gastronomskim ponudama i drugim turističkim sadržajima u toj zemlji.

Ova avio-kompanija će redovne letove na toj liniji sa navedenim vazduhoplovom otpočeti već od iduće sedmice. Letovi će se u prvom periodu odvijati tri puta sedmično, a “FlyBosnia” planira u narednih godinu dana da na ovoj liniji uspostavi letove svakog dana u sedmici.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More