Izložba “Srbija u Velikom ratu 1914-1918” u Kulturnom centru Srbije u Parizu, evo šta će sve posetioci videti

Youtube printscreen Médias-Presse-Infos
138

Izložba “Srbija u Velikom ratu 1914-1918” biće otvorena u subotu, 21. septembra u 19 časova u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

Izbor od 280 istorijskih dokumenata i fotografija i 60 muzejskih predmeta prikazuje istinitu priču o ratnim dešavanjima u Srbiji u Prvom svetskom ratu, s posebnim osvrtom na diplomatsko angažovanje i kontakte Srbije sa savezničkim silama – Francuskom, Velikom Britanijom i Rusijom.

Postavka predstavlja doprinos kulturi pamćenja, sećanja i trajanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Projekat su organizovali Vojni arhiv i Vojni muzej Ministarstva odbrane Republike Srbije, Istorijski arhiv Požarevac i Kulturni centar Srbije u Parizu, a realizaciju je omogućilo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Izložba “Srbija u Velikom ratu 1914-1918” organizovana je povodom obeležavanja sto godina od Versajske mirovne konferencije u Kulturnom centru Srbije u Parizu i biće otvorena za posetioce od 21. septembra do 19. oktobra 2019. godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More