Velika pomoć Norveške za više od 1.500 građana Surdulice

Vikipedija
116

Izgradnja nove kanalizacione mreže duge 1.159 metara u Surdulici, uz podršku Kraljevine Norveške, poboljšaće uslove života za više od 1.500 stanovnika naselja Zagužanje i Belo Polje, a radovi vredni oko 130.000 evra trajaće do decembra, saopštili su organizatori projekta.

Projekat izgradnje kanalizacione mreže obuhvata geodetske i zemljane radove, kao i polaganje i ugradnju kanalizacionih cevi i šahtova, navodi se u saopštenju Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Realizacija ovog infrastrukturnog projekta omogućiće oticanje otpadnih voda u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u selu Alaknice, čime će biti smanjeno zagađenje životne sredine.

Principi dobrog upravljanje koje će primenjivati lokalna samouprava tokom implementacije projekta su transparentnost i učešć građana, a stanovnici ovih opština biće obavešteni o pravima i obavezama korišćenja novih usluga.

Sve aktivnosti primene principa dobrog upravljanja biće realizovane u saradnji sa programom Swiss PRO (www.swisspro.org.rs).

U sprovođenje ovog projekta, Kraljevina Norveška ulaže 90.000 evra, a opština Surdulica učestvuje sa 40.000 evra.

Projekat “Norveška za vas – Srbija” ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje lokalne infrastrukture i uspostavljanje okvira informacione bezbednosti elektronske uprave u Srbiji.

Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 4,27 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More