U Novom Sadu počeo najveći božićni vašar u Srbiji (FOTO)

Foto/Tanjug/Jaroslav Pap
455

NOVI SAD – Uz nastup dečijeg hora “Čuperak” iz Kikinde, ženskog tamburaškog sastava “La Banda” i svečani vatromet, u Novom Sadu na Trgu slobode sinoć je počeo “Winter fest”, najveći ,,Christmas market” u Srbiji.

Foto/Tanjug/Jaroslav Pap

“Očekuje nas 31 dan svakodnevnog programa na raspevanoj jelki, horova dečijih i odraslih iz cele Vojvodine. Na glavnoj bini biće nastupi novosadskih bendova i didžejeva”, rekao je Robert Čoban, predsednik Color Preš Groupe i organizator “Winter festa”.

On je istakao da su protekle tri godine, horovi pevali na 12 jezika i da program ovog festivala prikazuje multikulturalnost Vojvodine i kosmopolitski duh Novog Sada.

Foto/Tanjug/Jaroslav Pap

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine 23. decembra će se prikazivati crno-beli filmovi s božićnom tematikom.

Ovogodišnji “Novosadski Winter fest” trajaće do 29. decembra.

Foto/Tanjug/Jaroslav Pap

Posetioci će imati prilike da uživaju u kuvanom vinu, poslasticama poput vojvođanske gibanice, mađarskog kolača i američkih krofnica, kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke s busenom.

Biće tu i “Novogodišnji fijaker” u kojem će posetioci moći da se provozaciju po centru grada, “Old Timer Photo-Boot”, “Winterfest kapija”, “Licidersko srce” i “Krila Anđela” za fotografisanje, kao i tematska izložba novosadskih fotografa.

Foto/Tanjug/Jaroslav Pap
Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More