Kanada: Ambasada umrežava akademsku srpsku zajednicu

Foto: printscreen/youtube/ my trips
267

Ambasada Republike Srbije iz Otave krenula je u poduhvat da organizuje Srpsku akademsku zajednicu na nivou cele Кanade, a projekat je usmeren ka akademskom i kulturološkom radu.

S namerom da se očuva identitet i kompaktnost srpske zajednice, Ambasada Srbije ulaže veliki napor da bude u redovnom kontaktu sa mlađim pripadnicima naše dijaspore i tako sačuva srpsku zajednicu od asimilacije, u tom delu sveta.

U tom cilju kreirana je već fejsbuk stranica i tviter nalog za Srpsku akademsku mrežu u Кanadi, te Ambasada poziva zainteresovane da se uključe i podele ovu vest sa svojim poznanicima. Cilj je kontinuirano umrežavanje, direktno kontaktiranje i razmenjivanje podatka stručnih i naučnih saznanja Srba u Кanadi iz akademskih kategorija naučnih radnika, istraživača, profesora, asistenata, studenata osnovnih i post-diplomskih studija i doktoranata okupljenih oko udruženja na najprestižnijim kanadskim univerzitetima.

Adresa za fejsbuk stranicu je: https://www.facebook.com/Serbian academic network in Canada/ @SerbianacademicnetworkinCanada
Tviter: https://twitter.com/academic_canada
@academic_canada

Ambasada je, da podsetimo, prošle godine, povodom, dana Republike Srbije pomogla Srpskim studentskim klubovima na fakultetima u Otavi. Sa željom da sarađuje i sa ostalim srpskim studentima širom Кanade, Ambasada Srbije uputila je javni poziv svim zainteresovanim studentima i profesorima da se jave na mejl adresu: serbian.academic.network@gmail.com.

“Takođe, ako znate nekoga ko je student ili nekoga ko će u skorijoj budućnosti da postane student, molimo vas da podelite ovu poruku s njima ili da nam pošaljete njihove e-mail adrese. Cilj ove akcije od strane ambasade je da se stvori studentska akademska zajednica na nivou cele Кanade”, navodi se u pozivu.

Unazad godinu dana ostvaren je kontakt sa više od 500 zainteresovanih.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More