Univerzitet u Melburnu dobio neobično pismo od srpske premijerke

FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC
947

Pre nekoliko dana jedno vrlo zanimljivo pismo stiglo je iz Srbije u kancelariju dekana australijskog Univerziteta u Melburnu, Alana Majersa, piše Danas.

Kako Danas saznaje, radi se o pismu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić u kome ga moli da njen kabinet poveže sa srpskim studentima koji pohađaju ovaj prestižni univerzitet.

U pismu premijerke Brnabić, a u koje je Danas imao uvid, navodi se da Vlada Srbije, u nastojanju da smanji odliv mozgova, planira da organizuje konferenciju 27. i 28. decembra na koje bi pozvala srpske studente, inovatore i preduzetnike koji žive i rade u inostranstvu, i sa njima podeli „naše planove i ambicije, i čujem šta oni imaju da kažu na to“. „Što je još važnije, želimo da čujemo njihove ideje kako da uspostavimo trajni forum za ostvarivanje budućeg dijaloga i saradnje sa vodećim akademicima, istraživačima, inovatorima i preduzetnicima, u srpskoj dijaspori i sa Vladom Srbije“, piše u pismu premijerke Brnabić, te se dodaje da njen tim teži da uspostavi kontakt sa građanima Srbije koji pohađaju najprestižnije univerzitete u svetu, a kojih ima mnogo i koji su najbolji ambasadori Srbije, koja je ponosna na njihove uspehe. Navodi se i da su obrazovanje i digitalizacija glavni prioriteti vlade na čijem je čelu, te da bi ulaganje u obrazovanje dovelo do transformacije srpskog društva.

„Danas kada Vlada Srbije ambiciozno teži da transformiše našu ekonomiju i bude zasnovana na znanju i inovacijama, glas i iskustvo naših najpametnijih iz inostranstva nam je potrebniji više nego ikad pre. Želimo da naši uspešni mladi talenti širom sveta budu deo naše uspešne priče“, napisala je Brnabić.

Pismo premijerke Srbije je dekanu Univerziteta u Melburnu preneo ambasador Srbije u Australiji, Miroljub Petrović, da bi zatim bilo prosleđeno srpskim studentima.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More