Crna Gora zahteva da uđe u srpsku ambasadu

Wikipedia
399

POGORICA – Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore pozvalo je danas ambasadora Srbije Zorana Bingulca i uručio mu notu sa zahtevom da Ambasada Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade, saopšteno je iz tog resora.

Branka Milić je jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2015., a koja je pre nekoliko dana napustila suđenje i sklonila se u Amasadu Srbije u Podgorici.

Navodi se da je notu Bingulcu uručio državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova ambasador Zoran Janković, a to a je to u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

“Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen je u skladu sa nacionalnom poternicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Janković je, dodaje se, zatražio što brži odgovor Srbije i podvukao da će Ministarstvo i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka.

“Bingulac je istakao da ceni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja, te da će Ambasada Srbije uručena dokumenta promptno procesuirati nadležnim organima Republike Srbije i da će povratno informisati Ministarstvo spoljnih poslova čim dobiju zvaničan odgovor”, stoji u saopštenju.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More