Nemački sud doneo neobičnu presudu: Mamurluk je bolest

Pixabay jarmoluk
166

Nemački sud presudio je da je mamurluk bolest u jednom slučaju protiv proizvođača pića protiv mamurluka, prenosi BBC.

Firma koja se bavi proizvodnjom, kako je govorila, leka protiv mamurluka, našla se pred sudom u Frankfurtu nakon što je ljudima nudila kratka pića ili takozvane šotove te prašak koji se meša s vodom tvrdeći da leči mamurluk.

Nedugo nakon toga grupa građana optužila je neimenovanu firmu za nezakonitu proizvodnju i prodaju leka te iznošenje netačnih zdravstvenih tvrdnji vezanih za efektivnost leka, a koje se tiču zdravlja čoveka.

Sud je u svojoj presudi istakao da bolesti uključuju čak male ili privremene promene u normalnom stanju tela, uključujući mamurluk.

Prehrambeni proizvodi, uključujući pića, ne mogu se plasirati na tržište kao sredstva za sprečavanje ili lečenje bolesti, dodali su u nemačkom sudu.

“Informacije o proizvodu ne mogu sadržavati nikakva svojstva sprečavanja i lečenja bolesti kod ljudi, niti smeju stvarati takav utisak. Bolesti treba razumeti kao privremene poremećaje u normalnom stanju ili normalnoj aktivnosti tela. To uključuje umor, mučninu i glavobolje koje su obično povezane s mamurlukom”, kazali su u sudu u Nemačkoj.

Zapravo su lekari odavno uveli reč “veisalgija” u svojstvu specijalističkog medicinskog termina za jutro posle konzumiranja alkohola, napomenule su nemačke sudije.

Ova presuda dolazi samo nekoliko dana nakon što je u Minhenu započeo godišnji festival piva Oktoberfest.

Izvor portalanalitika.me
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More