“Er Srbija”: Karte po posebnim cenama za putnike “Adrija Ervejza”

Wikimedia Commons
99

Zbog privremene obustave saobraćaja Adrija ervejza, Er Srbija je omogućila putnicima slovenačke vazduhoplovne kompanije da se do željenih destinacija prevezu po cenama koje su niže od prosečnih za ovaj period godine.

Putnici, kojima je zbog obustave letova Adrija Ervejza delimično ili potpuno ugroženo planirano putovanje, imaju mogućnost da iskoriste mrežu Er Srbije i prevezu se do gradova u regionu i Evropi, objavljeno je na zvaničnom veb sajtu srpskog nacionalnog avio-prevoznika.

Cena karata, u zavisnosti od destinacije, kreće se počev od 74 evra za povratno putovanje preko Beograda.

U okviru ponude dostupne su i karte u jednom smeru, čija je cena dvostruko niža od cene povratnog putovanja, navodi se u informaciji Er Srbije.

Slovenačka avio kompanija “Adrija Ervejz” saopštila je da je obustavila sve letove planirane za danas i sutra zbog nedostatka novca.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, rukovodstvo prevoznika je zatražilo od vlade četiri miliona evra, ali ta sredstva nisu odobrena, prenosi agencija STA.

“Odluka da privremeno obustavimo letove posledica je nedostatka novca koji je aviokompaniji potreban za dalje poslovanje. Kompanija intenzivno traži rešenje u saradnji sa potencijalnim investitorom. Cilj je da omogućimo “Adrija Ervejz” da ponovo leti”, navodi se u saopštenju kompanije koja je uputila izvinjenje putnicima i partnerima.

Kako se navodi, prevoznik je nekada bio u državnom vlasništvu, ali je privatizovan 2016. godine i prodat nemačkom fondu 4K Invest.

Od tada je prodao sve svoje avione i dao ih u zakup, ali mediji ukazuju na to da se dug prema dobavljačima povećava – neki izveštaji navode čak 60 miliona evra.

Budući da, uprkos problemima, polovina putnika ljubljanskog aerodroma koristi usluge “Adrija Ervejza”, očekuje se da će uskoro biti pokrenuti planovi za pomoć aerodromu.

Kako se navodi, država Slovenija ne može da spasi ovog avioprevoznika, ali je je pokazala spremnost da izmeni zakone koji bi omogućili subvencionisanje ključnih ruta.

Operater aerodroma Ljubljana takođe je rekao da ima plan za vanredne situacije, ali da još nije otkrio detalje.

Kako prenose mediji, ovakva odluka kompanije je uticala na nekoliko stotina putnika koji su imali rezervisane letove, a neizvesna je i sudbina zaposlenih u “Adrija Ervejzu”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More