Njujork: Srpska humanitarna organizacija na klimatskom samitu mladih

Foto/Printscreen/You Tube
155

Klimatski samit mladih Ujedinjenih nacija dao je platformu mladim liderima da pokažu njihova rešenja i uključe se u donošenje odluka na globalnom nivou, ocenjuju u humanitarnoj organizaciji 28. jun.

Ovom događaju, kao uvodu u klimatski akcioni samit tokom Generalne skupštine UN, prisustvovala je Nikol Vićentić iz humanitarne organizacije “28. jun”, koja je podelila stav Zapadnog Balkana, a kao lider svog tima ona je razgovarala sa Liz Rodžers, potpredsednicom održivosti u kompaniji “Najk”, gde je diskutovala o problemima i izazovima, kao i o mogućnostima smanjenja negativnog uticaja na planetu korišćenjem reciklirane odeće.

Humanitarna organizacija “28. jun” je prva organizacija sa Zapadnog Balkana koja je dobila specijalni konsultativni status u Ujedinjenim nacijama, sektoru za ekonomska i socijalna pitanja. Od procenjenih 10 miliona nevladinih organizacija u svetu, 4.500 imaju ovaj povlašćen status.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More