Snimak pokazao: Sala UN nije hodnik (FOTO+VIDEO)

Foto: printscreen/youtube
102

Njujork — Video-snimak objavljen na sajtu UN demantuje navode hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se ona s ministrom Ivicom Dačićem srela “na hodniku”.

To je ranije objavio njen kabinet u nastojanju da odgovori na pisanje hrvatskog portala Indeks da je Grabar Kitarovićeva “prećutala” susret sa srpskim ministrom.

Na zvaničnom sajtu UN, naime, objavljen je snimak na kojem se vidi kako ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razmenjuje pozdrave sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarovć u sali, u kojoj je održan skup posvećen verskim slobodama, kojem je predsedavao američki predsednik Donald Tramp, što opovrgava tvrdnje iz kabineta hrvatske predsednice da su se susreli “na hodniku”.

Ovako je izgledao susret Dačića i Trampove ćerke Ivanke (FOTO)

Na video-snimku se vidi kako Kolinda Grabar Kitarović i Ivica Dačić, koji joj je prišao i pozdravio, razgovaraju u sali, u kojoj su u tom trenutku brojni zvaničnici, među kojima i Tramp, američki državni sekretar Majkl Pompeo, potpredsednik Majk Pens, generalni sekretar UN Antonio Gutereš i drugi, čekali početak konferencije.

Kabinet predsednice Hrvatske je ranije danas demantovao da je ona imala sastanak sa šefom srpske diplomatije i prvim potpredsednikom Vlade Srbije, nakon što je hrvatski portal Indeks objavio da je Grabar Kitarovićeva prećutala taj susret.

“Hrvatska delegacija je srpsku srela na hodniku, kao i desetine drugih. Ako predsednica nekog pozdravi, to nije bilateralni sastanak”, saopšteno je iz njenog kabineta.

Da je reč o sastanku, međutim, nisu tvrdili ni srpsko Ministarstvo, niti Index.hr, naprotiv, i jedni i drugi navode da je reč o kratkom susretu.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je ranije saopštilo da je ministar Dačić “imao niz kraćih susreta sa visokim svetskim zvaničnicima”, te nabrojalo neke od tih zvaničnika, uključujući Grabar Kitarovićevu.

U saopštenju srpskog ministarstva nije ni rečeno da se radilo o bilateralnom sastanku.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More