Nemačka fabrika auto-delova stiže u Čačak

Foto/Pixabay
138

Očekuje se da će nemačka fabrika za proizvodnju auto delova “Forverk” za mesec dana biti otvorena u Čačku i da će iz Srbije krenuti izvoz delova za “Folksvagen”, “Audi”, “BMW”, “Porše”, “Bentli”, “Volvo” i sve druge velike auto kuće i proizvođače.

To je za “Glas zapadne Srbije” izjavio gradonačelnik Čačka Milun Todorović i dodao da je otvaranjem auto-puta Miloš Veliki stvorena šansa za dolazak investitora.

“Trenutno na teritoriji Čačka imamo više od 600 gradilišta, nadam se da će se oni koji su otišli Ibarskom magistralom vratiti auto-putem, a oni koji su ostali ovde da će naći svoju šansu u domaćim kompanijama, ali i u nemačkom ”Forverku””, rekao je Todorović.

Kako je ranije najavljivano, ta fabrika prostiraće se na nešto više od 40.000 kvadrata, a u njoj će raditi oko 1.000 ljudi.

Todorović kaže da grad misli i na domaće komanije i dodaje da je širenje postojeće industrijske zone u Konjevićima za domaće preduzetnike, koja se prostire na 111 hektara, u završnoj fazi.

“Tamo se stacioniralo dosta firmi u kojima ima oko 2.200 zaposlenih”, rekao je Todorović.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More