Posle Ivanke Tramp, Dačić razgovarao i sa ovom damom, suprugom holivudskog glumca (FOTO)

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
245

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovao je danas u Njujorku na skupu u organizaciji Ujedinjenog kraljevstva o slobodi medija, koji se održava na marginama Generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

FOTO TTANJUG / MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Pre početka skupa, Dačić se susreo sa Amal Kluni, suprugom holivudskog glumca Džordža Klunija, koja je specijalna izaslanica UK za slobodu medija.

FOTO TANJUG / MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Njih dvoje su se srdačno rukovali i porazgovarali.

Da podsetimo, Dačić je juče razgovarao i sa Ivankom Tramp, ćerkom američkog predsedmika Donalda Trampa.

Ovako je izgledao susret Dačića i Trampove ćerke Ivanke (FOTO)

Na današnjem skupu je istaknut značaj slobode medija za razvoj demokratije, unapređenje ljudskih prava, borbu protiv korupcije i transpatentnost.

Ukazano je da je tokom poslednje decenije došlo do ozbiljnog urušavanja slobode medija širom sveta.

Navedeno je da je nasilje protiv novinara u porastu, da je samo u poslednja tri meseca, od održavanja Konferencije o slobodi medija u Londonu, ubijeno 13 novinara, a oko 90 odsto slučajeva nasilja protiv novinara ostaje trajno nerešeno.

Zbog toha je UK pokrenula akciju za aktiviranje međunarodne koalicije za odbranu slobode medija, kojoj je do sada pristupilo oko 30 zemalja, među kojima i Srbija.

Izvor nasiusvetu.com, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More