Beč: Svečanost povodom početka Prosvjetine škole srpskog jezika

Youtube printscreen
315

Svečanost povodom početka školske godine Prosvjetine škole srpskog jezika biće održana u subotu, 5. oktobra u 12.00 sati, u crkvi Vaskrsenja Hristovog u Beču (Engerthstrasse 158, 1020 Wien).

Facebook SPKD Prosvjeta Austrija

Projekat „Prosvjetina škola srpskog jezika“ započeo je 2013. godine. Kroz dopunsku nastavu prošlo je više hiljada đaka.

Počinje upis u “Prosvjetine” škole srpskog jezika u Austriji

“To je jedina mogućnost u Beču da naša deca organizovano nauče i neguju svoj jezik. Dođite i podržite našu decu! Očekuje Vas lep program, posluženje, susret sa timom škole, a očekujemo i visoke goste iz Srbije i Republike Srpske!”, naveli su organizatori.

Ovako se čuva jezik u dijaspori, đaci Prosvjete dobili diplome

U okviru svečanosti biće izveden i program: Mali hor Prosvjete, pozdrav đacima, mali film o velikoj deci, Mi negujemo srpski jezik!

Beč: Novo udruženje Klub mladih umetnika Prosvjeta Austrija

Ova škola već nekoliko godina nastoji da deci srpskog porekla približi srpski jezik i kulturu.

U školi inmaju mogućnost da nauče ćirilicu i latinicu, glume i recituju na srpskom jeziku, čitaju dela najpoznatijih srpskih pisaca i pesnika, saznaju mnogo o istoriji i geografiji Srbije i Republike Srpske, prisustvuju raznim radionicama, kao i da posete mnoge gradove tokom ekskurzija.

Izvor prosvjeta.at
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More