Austrija: U subotu “Duga noć muzeja”, obilazak počnite u subotu, a završite u nedelju

Pixabay liberum2015
163

Muzeji u Beču i brojne kulturne institucije i ove godine ponovo učestvuju u najvećoj kulturnoj inicijativi, Duga noć muzeja, piše dijaspora.tv.

“Duga noć muzeja”, zbog velikog broja posetilaca svake godine, predstavlja “najveću kulturnu inicijativu” na državnom nivou.

Svi ljubitelji muzeja će moći da uz plaćanje simbolične cene ulaznice posete bilo koji od oko 130 muzeja u Beču, ili 700 u celoj Austriji tj. koji učestvuju u manifestaciji „Duga noć muzeja“.

U subotu, 5. oktobra 2019. godine održaće se “Duga noć muzeja” u Beču, ali i čitavoj Austriji. Ovaj veoma posećen događaj u Beču se uspešno organizuje već 20. put, a podjednako privlači sve uzraste i generacije.

Posetiocima muzeja će to veče na raspolaganje biti stavljena i posebna autobuska linija, koja će obilaziti najprometnije lokacije.

Pored već ustaljenih malih i velikih muzeja, koji godinama u “dugoj noći” primaju posetioce, učestvuje i znatan broj novih muzeja, a što se ponude tiče, osim već postojećih postavki, mnogi muzeji će za ovo veče organizovati posebne izložbe. U manifestaciji učestvuju muzeji, galerije i kulturne institucije, od kojih neki sadrže i programe za decu.

Pored redovnih izložbi i postavki, poseticima će na raspolaganju biti i specijalni programi.

„Duga noć muzeja“ počinje u subotu 5. oktobra 2019. godine u 18:00 časova, a završava se u nedelju u 01:00 čas posle ponoći.

Kupovinom samo jedne ulaznice po ceni od 15 € mogu se posetiti svi ostali muzeji koji su deo manifestacije „Duga noć muzeja.“

Regularna cena ulaznice je 15 evra, snižena cena za učenike, studente, penzionere, osobe sa invaliditetom i osobe na služenju vojnog i civilnog roka je 12 evra, dok je ulaz za decu ispod 12 godina besplatan.

Ulaznice se mogu kupiti od početka septembra na blagajnama muzeja koji učestvuje, ili na dan manifestacije na štandu “Treffpunkt Museum” na Heldenplatzu, Od trga Heldenplatz takođe kreće posebna autobuska linija koja će posetioce razvoziti do željenog muzeja. Prevoz je uključen u kartu “Duga noć muzeja”.

Pokrovitelj i organizator manifestacije je austrijska državna televizija ORF. Više informacija možete dobiti na zvaničnom sajtu “Duga noć muzeja”.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More