Američki ambasador spakovao kofere, pogledajte šta je sve poneo: kobasice, kajmak iz Gornjeg Milanovca… (VIDEO)

Foto: printscreen/ Facebook/ U.S. Embassy Belgrade
221

“Nakon tri i po godine u Srbiji vreme je za povratak kući”, napisao je na svom Fejsbuk profilu američki ambasador u Srbiji Kajl Skat  i objavio video u kome pakuje sve važne i lepe stvari koje će poneti sa sobom u Frankfurt.

Kofer prepun suvenira i srce ispunjeno lepim uspomenama poneće sa sobom, a u kofer je stalo toliko stvari iz Srbije da nije mogao na kraju ni da ga zatvori. Ambasador je zahvalio svim prijateljima koje je ovde stekao i počeo da pakuje uspomene.

Tu su se našli razni suveniri, majica “Crvenog krsta”, knjižica u koju je upisano da je dao krv, majica iz “Nišvila” uz reči da je to bio tako lep i dobar džez festival, majice sa raznih festivala, sportskih manifestacija, kao i majica međunarodnog kupa u tenisu.

Sve vreme govori kako sve to mora ići u kofer i kako sve mora stati. Sportska oprema, štitnici, reket, razne knjige, publikacije, novine, od kad je čovek bio na mesecu, “Srpski Apolo 11”, važne knjige, pesme jednog prijatelja, Beogradska kulturna baština, pirotski ćilimi, “Priča o Srbiji”, knjiga o Frotingemu, čoveku koji je osnovao prvu dečju školu u Vranju posle rata.

Moja Srbija za poneti

Nakon tri i po godine u Srbiji vreme je za povratak kući. Odlazim srca ispunjenog lepim uspomenama i sa koferom prepunim suvenira. Hvala prijatelji!

Gepostet von U.S. Embassy Belgrade am Donnerstag, 26. September 2019

Spakovao je i najlepšu kravatu na svetu, ručni rad, poklon od Etno mreže, ključ od prihvatilišta u Beogradu.

“Ima mnogo dobrih ljudi u Srbiji koji daju od srca”, kaže ambasador i govori kako su to sjajni ljudi, i zahvalio se svim prijateljima iz Srbije.

Ali morao je ambasador nešto i za put da ponese. Tako su se u koferu našle peglane kobasice, rolovani kajmak iz Gornjeg Milanovca, za koji je rekao da ne postoji bolji na svetu, ajvar, mora kaže imati malo ajvara i džem od šljiva, jer je to sve domaće i neprskano, malo dunjevače, pelinkovac, vino, klekovača i naravno šljivovice od koje nema bolje. Tu je i pivo marke “Lav” “ili jesi ili nisi” kaže on, “ja jesam” potvrđuje i nastavlja sa osmehom da pakuje u kofer.

Našla se i po koka-kola, i “Jelen pivo” i dodaje još malo šljivovice uz komentar “možda će biti dalek put, ko zna”.

Sa sobom je poneo kapu i malo sira, mali čokanjčić, šajkaču, pakuje suvenire sa gitarijade, od Nemanje Radulovića, film o drugom sastanku američkih vojnika, Tesla nacija, tu je i naš kultni film  “Grlom u jagode”, iz Istraživačkog centra “Petnica” poneo je šolju.

Spakovao je i domaći paradajz, već ukiseljen, matični mleč u medu, propolis kapi. “Ko zna kakve će biti alergije” priča on i uzima plazmu, govoreći da je ona glavna za put.

Ćevapi, malo bureka od mesa, to će biti važno u Frankfurtu.

Pokušava sve to da spakuje unutra i shvatajući da ne može da ga zatvori ipak razmišlja da će uzeti neki drugi kofer.

Notifikacija je uvek tu, kaže on, i pokazuje svoje ime Kajl Skot. Onda je uzeo crvenu hemijsku olovku i prepravio Skot u Skat uz reči “Ovo je pravilno”.

Uz lepe pozdrave svima, ambasador je video završio rečima “Hvala lepo i doviđenja”.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More