Policajac morao da prekine poteru jer mu se ispraznila baterija električnog vozila “Tesla”

Foto/Printscreen/You Tube
150

Policajac u Teslinom električnom patrolnom automobilu u oblasti Bej Area u San Francisku morao je da prekine poteru za kriminalcem i skrene prema stanici za punjenje, jer mu se u tom trenutku ispraznila baterija.
Policajac koji je vozio “Teslu” bio je u poteri za osumnjičenim za zločine u Santa Klari, prenosi CNN. Nakon potvrđivanja registarske tablice, policajac je krenuo u poteru, ali ubrzo je shvatio da zbog pražnjenja baterije mora da odustane od trke za osumnjičenima.

“Kasno sam shvatio da mogu preći samo još šest kilometara”, rekao je policajac.

Kolege iz drugih policijskih jedinica priskočile su mu u pomoć, no odustali su nakon deset minuta ocenivši potjeru nesigurnom zbog načina vožnje osumnjičenog. Automobil osumnjičenog kasnije je pronađen u San Hozeu.

Ženev Boskes iz policijske uprave Fremont, rekao je kako još uvek nije poznato zbog čega automobil nije bio u potpunosti napunjen. Pretpostavlja da je osoba koja je vozila “Teslu” u prethodnoj smeni zaboravila da napuni bateriju.

“Još uvek traje period testiranja integracije “Tesle” s našim odeljenjem. Pomno pratimo sve podatke. Prema smernicama, električni automobil treba biti bar do pola pun pre izlaska na cestu, što je ovaj automobil i bio”, rekao je Boskes.

Dodao je kako ovaj slučaj ne menja njihov stav prema korištenju električnih automobila u patrolne svrhe.

Izvor Klix.ba
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More