Najbogatiji čovek Evrope kritikovao aktivistkinju Gretu: Ona se prepušta katastrofičnim mislima, njeni stavovi demorališu mlade (FOTO)

Foto/Tanjug/(AP Photo/Jason DeCrow
147

Bernar Arno, vlasnik modnog koncerna LVMH i najbogatiji čovek u Evropi, kritikovao je aktivistkinju za borbu protiv klimatskih promena Gretu Tunberg zbog “prepuštanja katastrofičnim mislima”.

Arno, čiji koncern obuhvata modne kuće kao što su “Fendi”, “Kristijan Dior” i “Živanši” i koji je u prvom kvartalu 2019. ostvario profit u iznosu od 13,6 milijardi dolara, održao je konferenciju za novinare u Parizu, na manifestaciji posvećenoj održivosti giganta luksuznih proizvoda u Parizu i tom prilikom komentarisao stanovišta mlade Šveđanke:

– Mislim da njeni stavovi demorališu mlade… Ona je dinamična devojčica, ali se potpuno prepustila katastrofičnim mislima – rekao je on.

Foto/Printscreen/You Tube

Hvaleći vlastite ekološke ciljeve, Arno je dodao:

– Verujemo da je ostvarivanje ekoloških rezultata izvor inovacija, kreativnost i izvanrednosti i da ono mora biti uzeto u obzir u svim aktivnostima vezanim za dizajn i proizvodnju. Posvećeni smo ubrzanju i unapređenju rada na tom polju.

Modni brendovi kao što je LVMH nalaze se na meti aktivista za zaštitu klime zbog pitanja održivosti i lanaca isporuke. LVMH je obećao da će do 2020. smanjiti emisiju ugljen-dioksida za 25 odsto i omogućiti praćenje traga lanaca isporuke, uključujući i poreklo krzna.

Kritiku na Gretin račun Arno je izneo samo dva dana nakon što je ona optužila šefove država na Samitu UN u Njujorku za “izdaju” po pitanju borbe protiv globalnog zagrevanja.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More