Beograđani, Zagrepčani i Tuzlaci odigrali kolo mira i prijateljstva (VIDEO)

Foto/Printscreen/Video/Facebook/Klix.ba
232

Nekoliko stotina članova kulturno-umetničkih društava iz BiH, Srbije i Hrvatske u centru Tuzle danas je izvelo kolo mira i prijateljstva u okviru Gastro-etno šoua, a u ovoj igri pridružili su im se i ostali građani, piše Klix.ba.

U kolu je učestvovalo nekoliko stotina igrača, među kojima je bilo članova 30 kulturno-umetničkih društava iz regiona, kao i građana Tuzle, koji su ulepšali manifestaciju održanu u centru grada.

“Mira, prijateljstva, tolerancije i međusobnog poštovanja u ovom vremenu nam najviše treba. To danas imamo i iz Tuzle upućujemo jednu veoma lepu poruku. Pored Tuzlaka koji su prepoznati upravo po miru i toleranciji, danas su ovakve svoje vrline pokazali i Beograđani i Zagrepčani”, rekao je za Klix.ba predsednik Skupštine Udruženja “Zmajevo srce” Omer Isović.

Pogledajte kako su Beograđani, Zagrepčani i Tuzlaci izveli kolo mira i prijateljstva

Gepostet von Klix.ba am Samstag, 28. September 2019

Gastro-etno šou u svom četvrtom izdanju predstavio se u nešto drugačijem obliku, obzirom na to da ovaj put nisu pripremana najveća jela na svetu, odnosno najveći burek, najveća porcija ćevapa i najveća baklava.

Ova manifestacija danas je predstavljala temelje za “Tuzla etno fest” koji će se sledeće godine održati u junu. Planirano je da traje tri dana i biće takmičarskog karaktera.

Izvor Klix.ba
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More