Uhapšene Srpkinje, lažne doktorke pale u Cirihu zbog ilegalne lekarske ordinacije

Foto: Ilustracija
365

Tri žene iz Srbije ilegalno su držale lekarsku ordinaciju u Cirihu. One su uhvaćene baš pre nego što su htele da obave kozmetički tretman.

U mestu Adlikon pored Regensdorfa (ciriški kanton), policija je u petak ujutru upala u ordinaciju dok se “doktorka” upravo spremala da da injekciju mušteriji.

Istraga je dovela do saznanja da je ordinacija bila u privatnom stanu. Žene su starosti od 41 do 53 godine, sve državljanke Srbije, a u Švajcarskoj su boravili ilegalno. Ordinaciju su držale bez neophodnih papira.

Policija je u stanu otkrila i sobu koja je bila namenjena intervencijama. U njoj je trio izvodio kozmetičke i medicinske tretmane, prenosi Blik.

Ni “doktorka” ni njene dve asistentkinje nisu imale licencu neophodnu za davanje injekcija i ubrizgavanje bilo kakvih preparata, kao ni dozvolu za rad. Srpkinje su uhapšene i odvedene pred tužioca.

Podsećanja radi, maja ove godine u Švajcarskoj kod Ciriha su uhapšeni fizioterapeutkinja iz Srbije (35) i njen asistent (29) koji se lažno predstavljao kao estetski hirurg. Doktorka iz Srbije pala je u trenutku kada je jednoj pacijentkinji trebalo da ubrizga botoks. Ni njih dvoje nisu imali bilo kakve licence ili dokumente potrebne za rad, a u njihovoj ordinaciji su pronađeni preparati ilegalno uvezeni u Švajcarsku.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More