Kabinet: Đukanović nije pozdravio Irineja, o Kosovu nećemo

Foto: printscreen/ Youtube
117

PODGORICA – Služba za informisanje crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića saopštila je da neće da komentariše očekivanja srpskog patrijarha Irineja da će Ðukanović povući odluku o priznanju Kosova i indirektno demantovali navode da je on preko mitropolita Amfilohija pozdravio poglavara SPC.

“Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, po ocenama sa najmerodavnijih evropskih i svetskih adresa, i stabilnosti regiona”, saopšteno je iz Službe za informisanje Ðukanovića, prenose Vijesti.

Irinej je u subotu, nakon liturgije povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC, kazao da ga je Ðukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i da mu je bilo žao što ne može da prisustvuje jer je sprečen.

Patrijarh Irinej: Milo Đukanović je iz poštene porodice, nadam se da iver ne pada daleko od klade

Istovremeno, on je kazao da je uveren da će Ðukanović povući priznanje “lažne države Kosovo, i da će se vratiti pravim vrednostima”.

Kako su naveli iz Ðukanovićevog kabineta, šef kabineta je zahvalio SPC na pozivu u usmenoj komunikaciji i obavestio da je Ðukanović u Njujorku.

“Druge komunikacije u vezi sa ovim nije bilo”, navodi se u saopštenju kabineta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More