Švercovali oružje iz Nemačke, uhapšen i Srbin zbog koga je “pala” cela krimi-grupa

Foto: Ilustracija
210

Hapšenje Podgoričanina Nebojše Bulatovića, kome su lisice na ruke stavljene zbog sumnje da je pripadnik bande koja je švercovala oružje iz Nemačke u Holandiju, usledilo je nakon što je sa još dvojicom muškaraca početkom septembra uhapšen Srbin (24) u Nemačkoj, koji je kod sebe imao Bulatovićeva dokumenta.

Naime, početkom septembra, saobraćajna policija u Bindeu (centralna Nemačka) zaustavila je automobil u redovnoj kontroli i u njemu zatekla tri muškarca “naoružana do zuba”. To su bili 24-godišnji Srbin, Bosanac (34) i Holanđanin (25).

Kontrolom njihovog prtljažnika uočeno je da trojka kod sebe ima više komada oružja – automatske puške, pištolje, nekoliko komada noževa i boksere. Holanđanin, koji je bio za volanom, za pojasom je imao rasklopivi nož a na ključevima, kao privezak, bokser.

Ispostavilo se da Holanđanin nema vozačku dozvolu, a dve koje je pružio policajcima na uvid bile su ukradene.

S druge strane, njegov saputnik iz Srbije kod sebe je takođe imao dve dozvole, od kojih nijedna nije bila njegova.

Upravo ta kontrola dokumenata dovela je do hapšenja Bulatovića, jer je 24-godišnjak sa sobom imao i isprave na ime Nebojša Bulatović.

“U prtljažniku automobila otkrivene su dvije automatske puške i “uzi” sa prigušivačem, kao i tri pištolja. Detaljnim pregledom je utvrđeno da se radi o replikama pravog naoružanja, odnosno “ersoft oružju” koje se koristi za rekreativne aktivnosti. Otkriven je i plinski revolver. Osumnjičeni nisu imali dozvolu da prevoze ovo specifično naoružanje”, preneli su mediji.

Kada je Bulatović uhapšen u Nemačkoj, kod njega je pronađen falsifikovani srpski pasoš, što je probudilo sumnje kod policajaca. Usledila je detaljna provera i utvrđeno je a Bulatovića potražuje holandska policija radi saslušanja zbog sumnje da je deo uhapšene grupe.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More