Stiže hladan arktički talas: Spremite se za pad temperature i do 20 stepeni, oluje i kišu

186

Meteorološki servis “Sever veder” EU objavio je da će temperature uskoro biti znatno ispod proseka za ovo doba godine, jer stiže veoma hladan arktički talas.

Kako prenose hrvatski mediji, veoma hladan arktički front koji se kreće prema Evropi izazvaće veliki temperaturni pad, a meteorolozi predviđaju da bi u pojedinim regionima za samo 24 sata temperature vazduha mogle da padnu i za 20°C.

Znatno zahlađenje verovatno će doneti i dosta snežnih padavina u Alpima i izazvati oluje na Mediteranu. Očekuje se i velika količina kiše.

Polarna hladnoća već je zahvatila Baltik i nastavila je da se kreće prema središnjoj Evropi. Očekuje se da ovo zahlađenje sa Arktika na Balkan stigne krajem nedelje i donese temperature za oko 10 stepeni niže od proseka za ovo doba godine.

U Mađarskoj i Rumuniji doći će do velikog temperaturnog pada pa bi u samo 24 sata temperature mogle pasti za 20°C i tako se približiti nuli. Prema najavama servisa u četvrtak i petak, velika količina kiše, i do 150 mililitara lokalno, pašće u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Što se tiče Crne Gore značajan pad temperature očekuje se u četvrtak kada će temperature biti niže za desetak stepeni.

Izvor portalanalitika.me
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More