Tribina u Beču: Značaj porodice u očuvanju identiteta u dijaspori

Foto: pixabay
136

U organizacije SPKD Prosvjeta Austrija i Sabornog hrama Svetog Save u Beču 18. oktobra u 19 časova, u okviru tribina “Susreti i razgovori” održaće se predavanje “Dijaspora i asimilacija – značaj porodice u očuvanju nacionalnog identiteta”.

Miša Đurković, gost-predavač na  tribini, diplomirao je 1971.,a potom i magistrirao filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu gde je 2005. godine i doktorirao. Zaposlen je kao naučni saradnik na Institutu za evropske studije. Bavi se političkom i pravnom teorijom, fenomenima popularne kulture i procesima evropskih integracija. Autor je sedam knjiga i većeg broja naučnih radova.

Asimiliacija naših ljudi je kao cunami

“Tema koja je vrlo važna i tiče se ključnih pitanja očuvanja identiteta u rasejanju. Porodica je najvažniji činilac koji utiče na sprečavanje asimilacije i na pozitivnu inkluziju. Očuvanje kulture, jezika, vere i tradicije počinje i završava se upravo u porodičnom miljeu. Da zajedno saznamo nešto novo, važno i dobro. Dobro došli na predavanje. ja sam Miša Đurković. Imam četrdeset tri godina ispunjene veoma raznolikim iskustvom. Bio sam u ratu, oženjen sam, otac sam, dosta sam putovao, napisao sam desetak naučnih knjiga, doktor sam nauka, bavio sam se sportom, imam dosta prijatelja, izašla mi je prva knjiga za decu, nikog nisam prevario”, poručuje predavač.

Gepostet von СПКД Просвјета Аустрија am Dienstag, 1. Oktober 2019

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More