Novosti: Advokat podnosi zahtev tužilaštvu u vezi matičnih ćelija poverenih banci “Krio sejv”

Pixabay fernandozhiminaicela
273

Advokat Rastko Petaković podneće zahtev nadležnom tužilaštvu u Srbiji i policiji da se omogući pristup dokumentaciji o deci i uzorcima njihovih matičnih ćelija poverenih švajcarskoj banci “Krio sejv”, koja je izgubila licencu za rad, pišu današnje Novosti.

Petaković se obratio i premijerki Ani Brnabić i Ministarstvu spoljnih poslova tražeći pomoć države. Iz MSP je dobio potvrdu da će preko Ambasade u Belgiji pomoći u pronalaženju advokata i prenosu informacija, navodi list.

Kako je srpska porodica, koja je krenula u Ameriku da leči dete od autizma, otkrila aferu sa matičnim ćelijama svetskih razmera

Petaković će od tužilaštva tražiti da ogranak ove banke u Srbiji dostavi dokumentaciju. Da je propusta u radu “Krio sejva” bilo, u javnom obraćanju klijentima priznao je i njegov izvršni direktor Frederik Amar.

Beogradski advokat protiv velike banke matičnih ćelija

“Još pokušavamo da dođemo do informacija u kakvoj su tačno poziciji austrijski ”Krio sejv” i direktor Amar, čije pismo je zapravo ”jedna tužna priča sa opravdanjem:bilo je teško, pa smo morali da kršimo zakon””, kaže Petaković.

Hiljade ljudi u Srbiji poverilo je na čuvanje matične ćelije kompaniji koja je izgubila licencu

“Krio sejvu” je 240.000 porodica iz više zemalja poverilo oko 330.000 uzoraka matičnih ćelija, među kojima je, prema nekim procenama, 13.000 iz Srbije, pišu Novosti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More