Rekordan broj srpskih firmi na sajmu hrane u Kelnu

Foto/Printscreen/You Tube
385

Kompanije iz Srbije šesti put predstaviće ponudu na najvećem svetskom sajmu prehrambenih proizvoda ANUGA 2019 koji se održava u Kelnu od 5. do 9. oktobra.

Nastup srpskih firmi organizuju Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna Agencija Srbije (RAS), a na ovogodišnjem sajmu Srbija će se predstaviti sa rekordnim brojem izlagača – 29 kompanija, navodi se u saopštenju PKS.

Proizvodi će biti izloženi na dva nacionalna štanda, u dve hale – za gotove i za zamrznute proizvode.

Nastup srpske privrede se organizuje s ciljem promocije i povećanja izvoza domaće prehrambene industrije na tržišta Nemačke, Evropske unije, i drugih zemalja, kao i upoznavanja proizvođača sa svetskim trendovima u prehrambenoj industriji.

Sajam pruža mogućnosti kompanijama da se upoznaju sa novim proizvodima i tehnologijama, pronađu nove poslovne prilike, upoznaju nove dobavljače za evropsko i druga inostrana tržišta, sagledaju svoju poziciju u odnosu na tržišnu utakmicu i konkurenciju, navodi se u saopštenju.

Na Nacionalnom štandu u hali gde će biti izloženi gotovi proizvodi predstaviće se 14 srpskih kompanija – Fruitica, Čantavir, Jaffa, Crvenka, Geneza, Kanjiža, Medino, Krnjevo, Basket Zdravija Hrana, Golubinci, Aroma začini, Futog, Damar Confit, Beograd, Bibli, Beograd, Agranela, Valjevo, Zdravo organik, Selenča, Cold Prešok, Beograd, Tisacoop, Kanjiža, Interfodd 60, Ivanjica, Fungo jug, Leskovac.

Istovremeno, na Nacionalnom štandu u hali zamrznuti proizvodi izlagaće 15 kompanija – Sicoberyy, Kraljevo, PIK Bečej, Bečej, Frikom, Beograd, PTPD Menex, Kruševac, ITN Grup, Zemun, Voćar, Svilajnac, Master Fruit, Beograd, Jugprom, Leskovac, Hibrid, Beograd, Friglo, Sutjeska, Frigo-paun, Požega, Euro Frigo, Požega, Laki, Arilje, Sweet Home, Brus, Mirax agrar, Beograd.

Sajam ANUGA najveći je međunarodni sajam na svetu prehrambene industrije i najznačajniji za sve proizvođače širom sveta. Sajam se održava svake druge godine u Kelnu, a ove godine izlagaće preko 7.500 izlagača iz više od 100 zemalja, a očekuje se i više od 165.000 posetilaca iz 198 zemalja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More