Uhapšeni državljani Srbije i Finske zbog kanabisa

Foto/Unsplash/Rick Proctor
181

BEOGRAD – Zbog sumnje da su uzgajali kanabis u Finskoj, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa finskim pravosudnim organima, policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole (SUK) uhapsili su četiri osobe, dok se za nekima još uvek traga u Srbiji, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Istovremeno, u Srbiji su uhapšena još tri domaća državljanina i jedan državljanin Finske, a u toku su pretresi na više lokacija u Finskoj i u Srbiji.

Tužilaštvo navodi da se sumnja da je ova organizovana kriminalna grupa od 2016. godine do danas na teritoriji Finske u većem broju iznajmljenih objekata uzgajala opojnu drogu kanabis u veštačkim uslovima i prodavala je u zemljama Skandinavije.

Organizovanoj kriminalnoj grupI se na teret stavljauju krivična dela: udruživanje radi vršenja krivicnih dela i neovlašcena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sva lica lišena slobode u Srbiji ce uz krivicnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon cega ce biti saslušana, navodi se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More