Dva gimnazijalca iz Srbije povređena u tuči u Italiji!

Njihov povratak iz Italije, gde su na sedmodnevnoj ekskurziji, očekuje se u nedelju, kada će se znati i više detalja o incidentu.

foto yt ps
13

Najmanje dva srpska gimnazijalca iz Prokuplja zadobila su povrede u tuči, kada su ih navodno napala dvojica Albanaca na ekskurziji u Italiji.

Njima je pružena pomoć u lokalnoj italijanskoj bolnici.

Kako prenose Južne vesti, njihov povratak iz Italije, gde su na sedmodnevnoj ekskurziji, očekuje se u nedelju, kada će se znati i više detalja o incidentu.

Vest o incidentu potvrdio je i načelnik Školske uprave za Nišavski i Toplički okrug Dragan Gejo, koji kaže da se čuo sa direktorom Gimnazije Dragoslavom Minićem i da su đaci sada potpuno bezbedni.

“Ono što sam saznao od njega je da su, dok su šetali gradom predviđenom rutom u večernjim satima, dva mlađa Albanca sa italijanskim pasošem pritrčala otpozadi i udarila dva dečaka iz grupe pesnicom po glavi, a nakon toga pobegli. Jedan učenik je dobio manju povredu po glavi, a drugi posekotinu na usnama i naduven nos”, rekao je Gejo.

On je dodao i da se čuo telefonom i sa pomoćnikom ministra za srednje škole i da je incident snimljen video-nadzorom, a da su italijanski karabinjeri ubrzo nakon incidenta identifikovali i uhvatili dvojicu napadača, dok je direktor Minić dao izjavu u policiji.

Na ekskurziji u Italiji inače boravi 99 učenika Prokupačke gimnazije.

Izvor Južne vesti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More