Majkrosoft: Trampova predizborna kampanja na meti hakera

Foto/Pixabay
229

– Grupa hakera, koja je navodno povezana sa iranskom vladom, pokušala je da upadne u i-mejl adrese osoba koje su povezane sa predizbornom kamapanjom američkog predsednika Donalda Trampa, ali nije u tome uspela, prenosi Rojters pozivajući se na izvore upoznate s tom akcijom.

Kompanija Majkrosoft prethodno je saopštila da je zabeležila značajne sajber aktivnosti grupe, koju zovu “Fosfor”, a za koju veruje da potiče iz Irana i da je povezana sa vladom te zemlje.

Majkrosoft tvrdi da se na meti hakera našlo više od 200 i-mejl naloga, od kojih neki pripadaju osobama povezanim sa predizbornom kampanjom za predsedničke izbore u SAD, dodaje Bi-Bi-Si.

Kako se precizira, grupa je više od 2.700 puta pokušala da identifikuje i-mejl naloge u periodu od 30 dana, od avgusta do septembra, a potom “napala 241 nalog”.

“Nalozi koji su bili meta povezani su sa američkom predsedničkom kampanjom, aktuelnim i bivšim američkim zvaničnicima, novinarima koji prate svetsku politiku i istaknutim Irancima koji žive van Irana”, navodi Majkrosoft.

Majkrosoft dodaje da su na kraju samo četiri naloga kompromitivana, ali da nijedan od njih nije povezan sa kampanjom Trampa niti i sa jednim bivšim ili trenutnim zvaničnicima.

Portparol Trampove kampanje rekao je da oni nemaju naznake da se njihova infarkstuktura našla na meti hakera.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More