Srpske porodice traže odštetu, sprema se kolektivna tužba protiv “Krio sejva”

Pixabay fernandozhiminaicela
166

Kolektivnu tužbu protiv kompanije “Krio sejv” pokrenuće oštećene porodice koje traže naknadu štete. Grupa roditelja koja je čuvala matične ćelije iz pupčanika u švajcarskoj kompaniji, koja je nedavno propala, pokrenuće tužbu pred tamošnjim sudom, pišu Večernje Novosti.

Novosti: Advokat podnosi zahtev tužilaštvu u vezi matičnih ćelija poverenih banci “Krio sejv”

“U toku sledeće nedelje pokrenućemo radnje koje su usmerene ka tome da se roditelji organizuju u udruženje, kao i da to udruženje pred švajcarskim organima pokuša da pokrene kolektivnu tužbu”, naveo je advokat i oštećeni roditelj Rastko Petaković.

Kako je srpska porodica, koja je krenula u Ameriku da leči dete od autizma, otkrila aferu sa matičnim ćelijama svetskih razmera

Sve to, ističe, ide paralelno uz nastojanja da se pred domaćim i švajcarskim organima kazne odgovorni, da se slučaj rasvetli i da se vrati novac koji su uzeli. Do tada, očekuje se da svi uzorci budu prebačeni u Varšavu, gde će se čuvati narednih pet godina.

Hiljade ljudi u Srbiji poverilo je na čuvanje matične ćelije kompaniji koja je izgubila licencu

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More