Neverovatan pogled: Ovako čuveni “Pobednik” vidi Beograd (FOTO,VIDEO)

FOTO: Printscreen/Youtube/RTS
244

Rekonstrukcija spomenika “Pobednik” uveliko je u toku, a rezultati endoskopskog snimanja unutrašnjosti skulpture pokazali su da je on obezbeđen samo sa jednom čeličnom sajlom provučenom kroz noge.

U četvrtak će se obaviti njegovo skidanje i postavljanje na nekoliko sati na Carigradskom drumu na Kalemegdanu, kako bi svi sugrađani i turisti mogli da ga vide izbliza, pre nego što “Pobednik” bude prebačen u Smederevo na restauraciju.

“Za 91 godinu njegovog danonoćnog bdenja and našim gradom, ovaj pogled se sigurno dosta promenio. Pogledajte kako Pobednik vidi Beograd”, piše na Tviteru

Radovi na statičkoj sanaciji odnosno učvršćivanju konstrukcije koja je bila nagnuta 30 centimetara u jednu stranu su završeni, a sada se vrše poslednje pripreme pred bezbedno spuštanje figure.

Kako su najavili nadležni, to će biti obavljeno uz pomoć specijalne auto-dizalice u četvrtak 10. oktobra i to uz direktan TV prenos.

Izgleda nedodirljivo, ali ipak… Na “Pobedniku” otkriveno čak 30 rupa od metaka, evo gde se tačno nalaze (FOTO)

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More