Peticija: Sveštenik iz dijaspore Nenad Ilić protiv toga da se Vučiću dodeli orden Svetog Save

Foto/Printscreen/You Tube
423

Sveštenik Nenad Ilić oštro se protivi odluci Svetog arhijerejskog sinoda da najvišim priznanjem Srpske pravoslavne crkve , piše Direktno.rs.

Kako je pokrenuta i internet peticija protiv ovog eventualnog čina SPC, ugledni sveštenik, reditelj i pisac, Nenad Ilić nije mogao da sedi i čeka da se nešto promeni, pa je reagovao statusom na svom Fejsbuk nalogu, koji prenosimo u celosti:

“Izbilo je veliko nezadovoljstvo zbog dodele ordena Svetog Save A. Vučiću. Po mnogima ovakav potez Sinoda SPC vodi daljem razdvajanju ljudi umesto sabiranju. Da ne govorimo o sablazni koju mnogi osećaju. Pojavila se i peticija koju nezadovoljni mogu da potpišu. Osim peticije, možda bi najefektnija upotreba fejsbuka bila da veliki broj verujućih koji se protive ovom činu – objavi na svom profilu, bez vređanja i podizanja strasti, koje ne vodi ničemu sem ličnom kvarenju, kratku, jasnu i odlučnu izjavu, deo iz teksta peticije:

SVETOM ARHIJEREJSKOM SINODU SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE:
IZRAŽAVAM PROTIVLJENJE VAŠOJ ODLUCI DA DODELITE ORDEN SVETOG SAVE PREDSEDNIKU REPIBLIKE SRBIJE, G. ALEKSANDRU VUČIĆU.
Ne da podelimo, nego da stavimo ovaj tekst u svoju objavu. Preplavljeno po celoj mreži možda bi bilo primetljivo i dramatično, efikasnije od običnog ispuštanja nezadovoljstva čemu nam obično društvene mreže služe”, objavio je na svom nalogu starešina Hrama Svetog Nikole u Amsterdamu.

СВЕТОМ АРХИЈЕРЕЈСКОМ СИНОДУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ:ИЗРАЖАВАМ ПРОТИВЉЕЊЕ ВАШОЈ ОДЛУЦИ ДА ДОДЕЛИТЕ ОРДЕН СВЕТОГ САВЕ…

Gepostet von Ненад Илић am Sonntag, 6. Oktober 2019

Milo Lompar i Matija Bećković odbili da drže govor na proslavi SPC

Izvor Direktno.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More