Hrvati kupuju polovne automobile osam puta više od ulaska u EU

Foto/Printscreen/You Tube
264

Od ulaska u Evropsku uniji vrednost polovnih automobila koji su uvezeni u Hrvatsku povećana je za gotovo osam puta, sa 41 milion na 317 miliona evra, objavljeno je danas na portalu Poslovni.hr.

Prema podacima Centra za vozila Hrvatske (CVH), prošle godine je u Hrvatsku uvezeno i imalo prvu registraciju 79.345 polovnih automobila što znači da je prosečna vrednost tih vozila bila oko 4000 eura, prenosi portal tekst Večernjeg lista.

Kako je u 2013. godini bilo uvezeno 20.300 polovnih automobila prosečna vrednost bila im je 2000 evra, što je upola manje nego u 2018. godini.

Prema podacima CVH, u 2007. prosečna starost automobila u Hrvatskoj bila je 9,83 godina što se narednih godina povećavala da bi tek prošle godine, posle 11 godina, prosečna starost bila prvi put smanjena.

Za devet meseci ove godine u Hrvatskoj je bilo najviše prvih registracija novih i polovnih Folksvagena, pa Renoa, Opela, BMW-a i Škoda.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More