Bora Čorba zapevao “Stani, stani Ibar vodo” i oduševio region! (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
935

Kako izgleda kad okoreli roker zapeva narodnjak? Pa, genijalno!

Serija “Crveni mesec” doneće mnogo novina na medijsku scenu Srbije, a između ostalog – slušaćemo našeg najznačajnijeg rokera kako izvodi narodnu pesmu. Legendarni Bora Đorđević otpevao je i snimio spot za numeru “Stani, stani Ibar vodo”, Dragiše Nedovića, u aranžmanu Marka Kona, koja će biti korišćena kao uvodna špica ove istorijske ljubavne priče nastale po ideji Željka Mitrovića i scenariste i reditelja Romana Majetića.

Premda je duže od četiri decenije na muzičkoj sceni, Bori je ovo prvi put da peva narodnu pesmu, i prvi put je snimio špicu za neku seriju.

“Pesma koju je aranžirao Marko Kon za mene je bila veliki izazov, jer nije moj fah. Kada smo ušli u studio da je snimimo, bili su tu i producent serije i reditelj i svi su bili oduševljeni. Uzbuđen sam što će se 120 puta čuti ta numera u špici serije”, kaže roker Bora Đorđević.

Pesma “Stani, stani Ibar vodo” je naslovna numera serije, a spot koji je za te potrebe snimljen prikazuje nam delić radnje koja nas očekuje kroz 120 epizoda ovog ambicioznog projekta.

Snažnu ljubavnu priču između mladog srpskog oficira Nikole Stanimirovića (Miloš Đurović) i ćerke austrougarskog poslanika, Sofije Bauman (Ivana Dudić), autor Roman Majetić, po ideji Željka Mitrovića, boji istorijskim činjenicama toga doba. Serija će nam prikazati društvene okolnosti i način života u Beogradu u periodu između 1913. i 1915. godine, a jedna od nezaobilaznih destinacija i tada je bila – kafana.

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More