Forum slovenskih kultura dodelio priznanje Galeriji Matice srpske (FOTO)

Foto/Printscreen/You Tube
75

Forum slovenskih kultura (FSK) dodelio je ove godine u Dvorcu kralja Nikole u Baru, Živa nagrade, priznanja za najbolje slovenske muzeje.

Tako je među dvadeset i pet muzeja iz dvanaest slovenskih zemalja, Galerija Matice srpske ponela posebno priznanje za liderstvo, dok je glavnu nagradu za najbolji slovenski muzej dobio Muzej političke istorije iz ruskog Sankt Peterburga, kaže se u saopštenju.

Делимо са вама званичне фотографије са доделе Жива награда и још једном са поносом истичемо да је Галерија Матице српске…

Gepostet von Galerija Matice srpske am Dienstag, 8. Oktober 2019

Direktor Foruma slovenskih kultura Andreja Rihter naglasila je da je nagrada Živa važna transnacionalna kulturna platforma koja podstiče dijalog, komunikaciju i umrežavanje.

FSK, dodaje, promoviše razmenu ideja, znanja i iskustava u polju muzejskog rada i angažovanja javnosti, i ohrabruje inovacije, kreativnost, participaciju i inkluziju.

“Kako je istaknuto u samom priznanju za liderstvo, Galerija Matice srpske je postala vodeći umetnički muzej u regionu, ističući se po brojnim saradnjama, dobroj komunikaciji, jasnoj misiji i ciljevima”, navodi se.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More